نان کماج خرمایی


مواد لازم

 شیر 2 لیوان  آب ولرم  1لیوان  تخم مرغ  6 عدد شکر  1/5 ( یک و نیم ) لیوان  روغن مایع  یک و یک سوم لیوان مایه خمیر 3 قاشق سوپخوری آرد 8 الی 9 لیوان خرمای بدون هسته و چرخ شده به میزان لازم سیاه دانه و کنجد به مقدار لازم زرده تخم مرغ 1 الی 2 عدد


طرز تهیه :
تهیه خمیر نان کماج دو مرحله ای است
1_ مرحله اول برای تهیه خمیر کماج
نیم لیوان شکر و سه قاشق خمیر مایه ویک لیوان آب ولرم را خوب با هم مخلوط میکنیم و خمیرنسبتاً شلی درست میشود که این خمیر را در جای گرمی گذاشته تا مایه خمیر عمل کند و موجب ور آمدن آن شود اگر دما مناسب باشد سریعتر و گر نه مدت بیشتری طول خواهد کشید .بایستی آنقدر صبر کنید تا حبابهایی در خمیر ایجاد شده و خمیر بالا آمده و کاملاً سبک شود . بعد نوبت به تهیه مرحله دوم خمیر میشود .
2_ مرحله دوم تهیه خمیر کماج
در این مرحله تخم مرغها را در ظرفی بریزید و با همزن خوب بزنید بعد شیر (2 لیوان ) و شکر ( 1 لیوان ) و روغن ( یک و یک سوم لیوان ) را اضافه و باز هم هم بزنید وخمیر مرحله اول را به آن اضافه کنید و باز هم به هم بزنید تا مخلوط شود و آرد الک شده اضافه کنید معمولاً بنا بر اینکه نوع آرد معمولی و مخصوص نانوایی باشد یا آرد سفید مخصوص کیک میزان آردی که اضافه میکنید کمی فرق میکند تا آنجایی آرد اضافه شود که خمیر به دست نچسبد . روی خمیر را بپوشانید ودر جای نسبتاً گرمی قرار دهید تا حجم آن بیش از دو برابر شده و ور آید وکاملاً درون خمیر متخلخل و حفره هایی ایجاد شود که نشانه آماده بودن خمیر میباشد .نیم ساعت قبل از اینکه نانها را در فر بگذارید فر را روشن و روی 180 درجه تنظیم کنید . کف سینی را چرب و گلوله هایی از خمیر برداشته و خرما درون آن گذاشته و به شکل گیس باف یا گل و یا پاپیون و ... هر شکلی که دوست دارید فرم داده و در سینی بچینید و روی آنرا با برس زرده تخم مرغ زده شده بزنید و دانه کنجد یا سیاه دانه بریزید و در فر مدت 20 دقیقه گذاشته و بعد از این مدت در گرمکن فر بگذارید تا روی آن طلایی شود اگر فر شما گرمکن ندارد گریل را روشن کرده و وقتی طلایی شد نان کماج آماده شده را در سبد بچینید و سینی دیگری را که از قبل آماده کرده بودید در فر بگذارید
اگر تعدادنفرات شما کم است نصف مقدار بالا را تهیه کنید . این نان برای افطار و صبحانه و به عنوان یک میان وعده سالم برای کودکانتان در مدرسه بسیار مناسب میباشد.

مراحل تهیه خمیر:

 منبع:ashpazierangin.net

/ 5 نظر / 203 بازدید
حسین+

سلام شیرین بانو میبینم برای عید غذاهای خوشمزهخ و شیرینی های اشتها اور گذاشتید به به

حسین+

سلام شیرین بانو جان خواهش میکنم خب این واقعیت بیان شده نه نظر لطف واقعا محشره :)

زندگی از آ...تا...ی

دوست دارید انواع غذاها ها و شیرینی های ایرانی و خارجی رو یاد بگیرید؟ می خواید انواع ماسک های زیبایی رو توی خونه درست کنید و با دیزاین ناخن آشنا بشید؟ دوست دارید درمانهای خانگی رو یادبگیرید و برای کوچولوتون داستانهای قشنگ قشنگ تعریف کنید؟ همه این چیزها و یه عالمه مطالب جالب و مفید رو می تونید با لینک کردن وبسایت زندگی آ...تا...ی برای همیشه داشته باشید.

فاطمه نوروزی

من خیلی از نونت خوشم اومد ادرس وبلاگ من galile733 اگه می شه ادرس وبلاگتو توی جواب بنویس

omid

استخدام بازاریاب و فروشنده با کسب درآمد عالی http://www.momtaz.eshopfa.biz http://online.hamvar.biz