پلوی زعفرانی با گوشت


مواد لازم برای 4 نفر
‏١۶٠‏‎ ‎گرم نخودفرنگی بلانچ شده 2 پیمانه‎ ‎
‎640 ‎گرم برنج ویا4 پیمانه‎ ‎
‏۴٠٠‏‎ ‎گرم مغز ران گوسفند یا گوساله ( قیمه ای خردشده) / 400 گرم
‎  ‎‏۶٠‏‎ ‎گرم رب گوجه فرنگی ١/۴ پیمانه‎ ‎
‎ ‎‏٨٠‏‎ ‎گرم کره یا روغن جامد ١/٢پیمانه‎ ‎
‎   2  قاشق سوپ خوری زعفران آب کرده
‎   ‎‏٢‏‎ ‎قاشق سوپ خوری پیاز داغ‎ ‎
   1 قاشق چای خوری زردچوبه‎ ‎
‎      ‎آب به مقدار لازم
‎      ‎نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
‎      ‎روغن مایع به مقدار لازم
طرز تهیه‎:‎
‎ ‎برنج را با آب و نمک خیس کنید. گوشت را در مقداری روغن روی حرارت زیاد تفت دهید تا حدی که آب آن کشیده شود. ‏پیازداغ و زردچوبه را به گوشت افزوده و به مدت 3 تا 4 دقیقه تفت دهید، سپس پنج پیمانه آب را بیفزایید. زمانی که جوش ‏آمد، حرارت را ملایم کرده و در ظرف را بگذارید تا گوشت پخته شود‎.‎
‎ ‎در تابه‌ای رب گوجه فرنگی را در روغن تفت دهید تا حدی که بوی خامی آن گرفته شود، نمک و فلفل را نیز به آن افزوده، ‏سپس به همراه نخودفرنگی در اواخر پخت به گوشت بیفزایید‎.‎
‎ ‎در قابلمه ای آب ریخته، روی حرارت زیاد قرار دهید. زمانی که به جوش آمد، آب برنج خیس‌شده را خالی کرده، برنج را ‏داخل قابلمه بریزید تا پخته شود. پس از آن در آبکش بریزید‎.‎
‎ ‎در قابلمه ای مقداری روغن ریخته، روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. از روی حرارت برداشته، مقداری از برنج را ‏روی آن ریخته، مخلوط گوشت و نخود را روی آن بریزید و به همین ترتیب یک لایه برنج یک لایه مواد ریخته روی آن را با ‏برنج سفید بپوشانید. روی حرارت زیاد قرار دهید و در ظرف را بگذارید‎.‎
‎ ‎کره را روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. زمانی که بخار برنج بلند شد روی آن بریزید. زعفران را نیز در گوشه‌ای ‏از برنج ریخته، در ظرف را بگذارید و حرارت را ملایم کنید تا برنج دم بکشد‎.‎
هنگام سرو، برنج زعفرانی را جدا کرده، پلو را در ظرف بکشید و روی آن را با برنج زعفرانی سرو کنید‎.‎
بلانچ کردن‎:‎
ابتدا یک دقیقه در قابلمه‌ای حاوی آب جوش قرار داده و سریعاً داخل ظرفی حاوی آب سرد به مدت 15 ثانیه بریزید و آبکش ‏کنید‎.‎
منبع سر آشپز لقمه

/ 2 نظر / 137 بازدید
آمد

اين زعفرون غوغا ميكنه هر جا كه ازش استفاده ميشه .

نغمه( برای دوستانم)

هوووووووم....عکسش خوردنیه چه برسه به خودش...راستی به منم سر بزنید...خوشحال میشم[قلب]