کیک اسفنجی :
مواد لازم :
150 گرم شکرمعادل ۶ قاشق سوپ خوری
150 گرم آرد سفید گندم معادل 6 قاشق سوپخوری 
۱/۲ قاشق چایخوری وانیل
۶ عدد تخم مرغ زرده وسفیده جداشده
فررابا درجه حرارت ۱۷۵ درجه سانتیگرادویا۳۵۰ درجه فارنهایت گرم کنید.توی یک قالب گرد را آرد پاشی کنید.
طرز تهیه :
زرده و سفیده را از هم جدا کرده،زرده را با شکر و وانیل مخلوط کنید وخوب زده تا سفید وکشدار شود. سفیده را جداگانه زده تا خامه ایی و سفت شود،به طوری که اگر کاسه را برگردانیم سفیده از کاسه نریزد.زرده و سفیده را به باهم ترکیب کرده و آرد را کم کم اضافه کرده وهم بزنید، به حدی که تمام مواد فقط مخلوط شود . بعد از مخلوط کردن ، مایه را نباید زیاد هم زد، چون پف آن می خوابد .سپس ترکیب را در قالب بریزید ودر طبقه وسط درفرقراردهید.بعد از آماده شدن کیک قالب را از فر خارج کرده ، گذاشته تا سرد شود. کیک را از قالب خارج کنید و یک دایره از روی کیک بر داشته وتوی کیک را خالی کنید، باید اطراف و کف کیک به اندازه 2 سانتیمتر باقی بماند، سپس100 گرم کره را گرم کرده وتوی کیک ودیواره های آن را به کره آغشته کنید.دوباره کیک را درفرگذاشته تا کیک کمی برشته شود و بعد خارج کرده وگذاشته تا سرد شود .
برای تزیین روی کیک
مواد لازم :
۳۵۰ گرم خامه
۱۰۰ گردم بادام پرک شده تفت خورده
۱عدد کیک اسفنجی 6 تخم مرغی
۵ قاشق سوپخوری پودر قند
۲ لیوان کمپوت آناناس خرد شده
۱عدد سفیده تخم مرغ
آلبالو یا گیلاس برای تزئین
طرزتهیه:
خامه را با پودر قند ووانیل مخلوط کرده و ظرف خامه را روی یخ گذاشته وهم زده تا کاملا سفت شده ، فرم بگیرد. سفیده تخم مرغ را زده تا کاملا سفت شود، بعد آن را کم کم به خامه اضافه و مخلوط کنید.1 لیوان از خامه را کنار می گذاشته، چند تکه از آناناس را بر دارید، بقیه را با خامه مخلوط وتوی کیک خالی شده بریزید و قسمتی دایره کیک را که از روی آن برداشته اید، مجددا روی آن قراردهید.به آرامی روی آن را کمی فشار داده تا کیک و خامه به هم بچسبد.
اطراف و روی شارلوت را با خامه می پوشانیم و بادام را اطراف کیک بپاشید، به طوری که به خامه بچسبد. سپس خامه را در قیف می ریزیم و روی شارلوت را با خامه در قیف و تکه های آناناس و آلبالو تزئین کنید.
منبع : groohashpazi.blogfa.com